Lehetséges fogyni súlyzós edzéstől?

Facebook
Twitter
LinkedIn

A kérdés, ami önmagában érdekesnek hangozhat, de mégis sok ember számára nem egyértelmű.

Akármikor szóba kerül a fogyás szinte 10-ből 9 ember kapásból rávágja, hogy csak fut vagy valamilyen más jellegű kardiós edzést végez.
Az alapvető helyzet az, hogy igen, a fogyáshoz kell valamilyen pulzusfokozó mozgás, de nyilván sok múlik az étkezésen is. Rendes étrend nélkül nehezen elképzelhető minőségi fogyás akármennyire is keményen végzed edzéseidet.

Viszont most tegyük fel, hogy az étkezéssel nincsen probléma és már csak az edzést kell úgy igazítani, hogy megtörténjen hosszabb távon a fogyás.

Kezdjük a legelején, hogy a fogyáshoz neked mindenképpen olyan mozgást kell választanod, aminél történik egy bizonyos mértékű pulzusfokozás.
Ezt értsd úgy, hogy ha a pulzusodat tudod tartani zsírégető zónában akkor hosszabb távon valóban garantált a fogyás.

Zsírégető zóna a maximális pulzusnak a 65-80% közötti értéket tekintjük. Ahhoz, hogy valóban maga a zsírégetés megtörténjen minimum 30-40 percig kell dolgozni ebben a tartományban, hiszen testünk a zsírt csak hosszabb távú munka során használja fel, mivel sokkal jobb az energia tartalma, mint mondjuk a szénhidrátnak.

Ha a te mozgásod meg sem közelíti ezt a zónát akkor ne számíts fogyásra. Ilyen jellegű mozgások szoktak lenni a klasszikus testépítő gyakorlatok, mint például a bicepsz vagy tricepsz erősítő feladatok. Nem jár komolyabb pulzusfokozással és értelemszerűen más hatást tudsz vele elérni hosszú távon.

A helyzet viszont nem igazán bonyolult. Amire szükséged van az egy rendesen felépített edzésterv, ami valóban arra törekszik, hogy a pulzusfokozás megtörténjen.

Példa képen mondok egy ilyen gyakorlatot: Súllyal történő guggolás 12 ismétlés, majd padra lépés szintén súllyal 10 ismétlés lábanként.

Remek lábgyakorlat mind a kettő, emellett igen erős pulzusfokozó hatást tudunk vele elérni. Megfelelően erősíti a combot és farizmot és bőven elérjük a zsírégető tartomány.

Félreértés elkerülés végett nem elég csak súlyzós edzés végezni ahhoz, hogy te sikeresen megszabadulj a feleslegedtől.
Szükséges a megfelelő étkezés betartása és a rendes regeneráció is.

Önmagában csak a súlyokkal történő edzés nem fogja meghozni a kívánt hatást.

Például: Megvan neked a rendszerinti 3-5 étkezés egy nap, kellően alszol 8-9 órát az éjszaka folyamán (nem hajnali fekvés) és egy megfelelően összerakott edzésprogram, amit ki lehet egészíteni egy kardió edzéssel, mint pl lassú tempójú futás vagy biciklizés.

Ezzel az egyszerű rendszerrel garantáltan 3 hónap után igen látványos változáson fog átmenni tested.

Egy esélyt megér az egész.

Hidd el meg fogsz te is lepődni.

Ha segítségre van szükséged, jelentkezz ingyenes állapotfelmérésre!