Miért lesz mindig is hatékonyabb a konditermi edzés, mint az otthoni?

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A jelenlegi vírushelyzet miatt a konditermek látogatottsága drasztikusan csökkent, ami teljes mértékben érthető, hiszen egy helyzetben vagyunk, amikor is jobb elővigyázatosnak lenni.

Sok edző kollégám áttért ismét az online platformra, hogy onnan segítse a kliensek fejlődését, illetve videós formátumokat értékesítenek, hogy ezzel is túléljék ezt a válságos helyzetet.
Ezzel így egyet is értek, jómagam is egy E-book-on dolgozom, de ez csak átmeneti részemről.

Én nem támogatom az online edzést hosszú távon, mivel úgy gondolom, hogy egyrészt a kellő motiváció egy edzőteremben inkább előjön, mintsem otthon, illetve mi a garancia arra, hogy a te általad végzett gyakorlat sorozatot valóban jól is fogod kivitelezni? (és akkor nem beszéltünk még arról, hogy valóban a te általad látott/vásárolt edzésprogram neked megfelelő?).

Ha dolgoztál már edző segítségével akkor biztosan tudod, hogy ő azért van ott, hogy megfelelő edzésprogramot adjon neked, illetve a gyakorlatokat helyesen tanítsa meg és ha szükséges ki is javít.
Ez otthon egyedül nehezen fog érvényesülni még akkor is, ha a laptop túloldalán az edző követi a mozgásodat.
Még mindig jobb, mintha egyedül csinálnád, de akkor is: Nem jó a kép minősége, akadozik a kapcsolat, nem lát minden mozdulatot és akadhatnak más gondok is.

Az egy része a történetnek, hogy jól elmagyarázza az edző és azt te meg is érted, de közel sem biztos, hogy a tested úgy is fogja végezni azt a mozgást, amit te fejben kitaláltál és nem lesz ott az edző, hogy ki is javítsa.

És akkor nem beszéltünk arról, hogy egy edzőteremben milyen lehetőségek adottak: Van futópad és egyéb kardiógép, vannak különböző gépek és súlyzók.
Vehetsz te otthonra ezek közül egyet, de az biztos, hogy minőségben nem fogják hozni azt a szintet, amit te szeretnél, illetve garantálom, hogy ruhaszárító lesz belőle 2-3 hónappal később.


Röviden összegezve: A jelenleg helyzetre való tekintettel, ha te inkább az otthoni edzést választod nincsen gond vele, de ez legyen ideiglenes. Amint a veszély eláll térj vissza a súlyokhoz és folytasd azt a kemény munkát, amit előtte végeztél!

Nem csak a tested lesz ennek hálás, hanem az elméd is, mivel nem ugyan azon a helyszínen végzed ugyan azokat a teendőidet!

Ha szeretnéd az edzést elkezdeni, jelentkezz ingyenes személyes állapotfelmérésre!