Kell nekünk a több különböző divatdiéta vagy sem?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Manapság azzal van tele a közösségi média, hogy ez a diéta meg az a diéta a nyerő és hogy neked feltétlen azt kell követned, hogy egyrészt lefogyjál, másrészt pedig egészséges legyél.

Ilyen divatdiéta például a ketogén, a földrajzi, a káposzta és stb.

De valóban ez alapján kell étkezni, amiket látunk?

Nem. Egyszerűen normális táplálékot kell fogyasztani a megfelelő mennyiségben. Nincsen csodaszer, csoda diéta, akárcsak csoda edzésterv, ami mindenkinek tökéletes és megfelel.
Nincs két egyforma ember. Meglehet, hogy valakinél a ketogén diéta teljesen bevált, de egy csepp garancia sincsen arra, hogy az nálad is működni fog!
Ugyan úgy fontos hozzátennem, hogy ha a te célod a fogyás vagy a tömegnövelés, akkor a megfelelő edzés nélkül nem lesz meg a siker, mivel önmagában ezek együtt működnek, mármint az edzés és az étkezés.

Az egész nagyon is egyszerű, de a modern korban nagyon jellemző lett a rohanás és a minden azonnal kell szemlélet. Az emberek lusták kitartóan küzdeni valamiért, inkább egy gyors megoldást keresnek, hogy ne keljen annyit szenvedni vele.
Például reggel, amikor a legtöbb ember munkába menet vesz a pékségnél egy kakaós csigát vagy egy pogácsát.
Vagy ebédnél a gyorsétterem. Az ember bemegy, megveszi az aznapi menüt, amit el is fogyaszt és megy a dolgára.
Ha nem étkezel rendesen, akkor az edzésed nem lesz olyan minőségű, mint amilyenre te gondolsz.

Természetesen fontos azt hozzátennem, hogy van olyan eset amikor valakinek szüksége van egy ilyen diétára, mert azt az orvos előírta. Mint ahogy korábban fent említettem: Lehet, hogy a ketogén diéta valakinél működhet. Orvosi vizsgálatok során, egy dietetikus készíti el az étrendet, aki személyre szabja, mivel egészségügyileg szükséges az adott diéta.
Fontos, hogy bárki végezhet el táplálkozás tanácsadói képzést, illetve több olyan képzést, ami erre ráépül, de kifejezett személyre szóló étrendet csak is dietetikus írhat.

Összességében röviden: Nem kell követni az adott divat diétát, mert az neki bejött és ettől van kockás hasa és stb. (meglehet azért van kockás hasa, mert olyan a testtípusú, akinél gyors az anyagcsere és hajlamos a szálkásodásra).
Egyszerűen étkezz rendesen és eddz keményen!
Ha problémád van az étkezéssel, ne adj isten érzékenységed van akkor erősen ajánlott egy dietetikust felkeresni (ha van rá mód, akkor sport dietetikust)!
Táplálkozz okosan, ne a csodaszerekben bízz! 😊

Ha szeretnéd kipróbálni az edzésprogramomat, jelentkezz ingyenes személyes állapotfelmérésre!